Bromhexin slavia comprimate

Bromhexin slavia comprimate Prospect

Bromhexin Slavia, 8 mg, comprimate
Ce este Bromhexin Slavia şi pentru ce se utilizează
Compoziţie

Un comprimat conţine clorhidrat de bromhexin 8 mg şi excipienţi: lactoză monohidrat, amidon de porumb, gelatină, talc, stearat de magneziu.

Grupa farmacoterapeutică: medicamente pentru tratamentul tusei şi răcelii, expectorante exclusiv combinaţii cu antitusive, mucolitice

Indicaţii terapeutice

Fluidifiant al secreţiilor bronşice în cursul afecţiunilor bronho-pulmonare acute şi cronice însoţite de secreţii vâscoase: bronşită acută, bronşită cronică, traheobronşită, acutizările bronhopneumopatiei cronice obstructive, bronşiectazii.

Înainte să luaţi Bromhexin Slavia
Contraindicaţii

Hipersensibilitate la bromhexin sau la oricare dintre componentele medicamentului. Insuficienţă renală severă (acumulare de metaboliţi).

Precauţii

Deoarece conţine lactoză, pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză nu trebuie să utilizeze acest medicament.

Interacţiuni

Administrarea concomitentă cu antibiotice (amoxicilină, cefuroximă, eritromicină, doxiciclină) favorizează pătrunderea acestora în ţesutul pulmonar.

Asocierea antitusivelor cu medicaţia expectorantă favorizează retenţia secreţiilor traheobronşice. Nu se recomandă administrarea concomitentă de anticolinergice (deoarece acestea usucă secreţiile bronşice).

Asocierea cu medicamente iritante gastrice creşte riscul de apariţie a tulburărilor gastrice.

Atenţionări speciale

La pacienţii cu insuficienţă renală şi afecţiuni hepatice severe se va administra cu prudenţă.

Sarcina şi alăptarea

Nu se cunosc date privind potenţialul teratogen sau embriotoxic al bromhexinului în cazul administrării la animale. Clorhidratul de bromhexin trece în laptele matern. Ca măsură de precauţie, nu se recomandă administrarea bromhexinului în perioada de sarcină şi de alăptare.

Capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje

Clorhidratul de bromhexin nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum să luaţi Bromhexin Slavia
Doze şi mod de administrare

Adulţi: se administrează oral 8-16 mg clorhidrat de bromhexin de trei ori pe zi. Copii peste 10 ani: se administrează oral 8 mg clorhidrat de bromhexin (1 comprimat Bromhexin Slavia 8 mg) de trei ori pe zi.

La copii cu vârsta sub 10 ani se recomandă concentraţii şi forme farmaceutice adecvate vârstei. In cazul în care după 5 zile de tratament nu se constată ameliorarea simptomatologiei, pacientul trebuie să se prezinte la medic, care va reevalua tratamentul.

Reacţii adverse posibile
Reacţii adverse

Clorhidratul de bromhexin este bine tolerat. Uneori pot să apară: -tulburări gastro-intestinale: greaţă, vărsături, diaree, epigastralgii; -reacţii alergice: erupţii cutanate, urticarie. -hipersecreţie bronşică.

La pacienţii incapabili să expectoreze eficient, există riscul de obstrucţie bronşică.

Supradozaj

Nu au fost semnalate cazuri de supradozaj cu bromhexin.

Simptomele intoxicaţiei la om nu se cunosc. În studiile la animale s-au constatat sialoree, vărsături şi hipotensiune arterială.

Tratamentul intoxicaţiilor

In caz de supradozaj este necesară supravegherea funcţiei circulatorii şi tratament simptomatic. Datorită toxicităţii mici nu se impun măsuri urgente de accelerare a eliminării sau de reducere a absorbţiei.

Datorită profilului farmacocinetic (volum de distribuţie mare, legare crescută de proteine), nu este utilă eliminarea prin dializă sau diureză forţată.

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Ambalaj

Cutie cu 2 blistere din Al/PVC a câte 10 comprimate

Producători

SC. ARENA GROUP SA.

B-dul Dunării Nr. 54

Comuna Voluntari, jud. Ilfov, România

S C. SLAVIA PHARM S R L. B-dul Theodor Pallady nr. 44C Sector 3, Bucureşti, România

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

S.C. Slavia Pharm S.R.L.,

Str. Ştirbei Vodă nr. 53-55, sector 1, Bucureşti, România

Data ultimei verificări a prospectului Martie, 2009

Spre Magazin

Sursa prospect: ANM

Nu luați niciun medicament sau supliment fără a consulta un medic specialist!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *