Cefalexin sandoz capsule

Cefalexin sandoz capsule Prospect

Cefalexin Sandoz, 250 mg / 500 mg, capsule
Ce este Cefalexin Sandoz şi pentru ce se utilizează
Cefalexin Sandoz conţine o substanţă activă numită cefalexină. Aceasta aparţine clasei antibioticelor şi anume grupului numit „cefalosporine”.

Cefalexin Sandoz este recomandat în tratamentul infecţiilor care sunt produse de bacterii sensibile la cefalexină după cum urmează :

Înainte să utilizaţi Cefalexin Sandoz
Nu utilizaţi Cefalexin Sandoz

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Cefalexin Sandoz

Spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă urmează să faceţi teste de sâne sau de urină. Cefalexina poate afecta rezultatul acestor teste.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv din medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

In mod special spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă luaţi:

Utilizarea Cefalexin Sandoz împreună cu alimente şi băuturi

Acest medicament poate fi luat înainte, în timpul sau după masă.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări, înainte de a lua orice medicament.

înainte de a lua Cefalexin Sandoz spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi gravidă, aţi putea fi gravidă sau dacă alăptaţi.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu există date privind influenţa Cefalexin Sandoz asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum să utilizaţi Cefalexin Sandoz
Utilizaţi întotdeauna Cefalexin Sandoz exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi şi adolescenţi

Doza uzuală recomandată este de 500 mg Cefalexin Sandoz la 6-8 ore.

Doza poate fi crescută în funcţie de etiologia şi severitatea infecţiei, fără a depăşi 4 g cefalexină pe zi în infecţiile cu germeni sensibili sau 6 g cefalexină pe zi în infecţiile cu germeni mai puţin sensibili, administrată în mai multe prize.

In infecţiile urinare necomplicate, în faringitele streptococice şi în infecţiile cutanate uşoare, se pot administra 500 mg Cefalexin Sandoz la intervale de 12 ore sau 250 mg Cefalexin Sandoz la intervale de 6 ore.

Pentru infecţii mai severe sau pentru cele produse de germeni mai puţin sensibili, pot fi necesare doze crescute.

Dacă sunt necesare doze zilnice mai mari de 4 g cefalexină, trebuie avută în vedere posibilitatea utilizării altor cefalosporine cu administrare parenterală, în doze echivalente. Dozele zilnice nu trebuie să fie mai mici de 1 g cefalexină.

Copii

Doza uzuală recomandată este de mg Cefalexin Sandoz/kg şi zi (când este necesar, se poate creşte doza până la 100 mg Cefalexin Sandoz/kg şi zi), divizată în 2, 3 sau 4 prize. In cazul infecţiilor necomplicate ale tractului urinar, infecţiilor pielii şi ale ţesuturilor moi, precum şi în faringita streptococică, doza totală zilnică poate fi divizată în două prize egale, administrate la intervale de 12 ore. Tratamentul trebuie continuat 2-5 zile după dispariţia simptomatologiei. Pentru a preveni complicaţiile, în infecţiile cu streptococ beta-hemolitic durata tratamentului trebuie să fie de cel puţin 10 zile.

Vârstnici şi pacienţi cu insuficienţă renală

Doza se ajustează în funcţie de clearance-ul creatininei.

Clearance-ul creatininei (ml/min)

Doza pentru o priză (mg)

Intervalul dintre administrări (ore) Medicul va decide doza adecvată, frecvenţa şi durata administrării în funcţie de starea dumneavoastră, de toleranţa faţă de medicament, de răspunsul la tratament şi de reacţiile adverse posibile.

Dacă dumneavoastră consideraţi că efectele medicamentului sunt prea slabe sau prea puternice, adresaţi- vă medicului sau farmacistului.

Dacă aţi utilizat mai mult Cefalexin Sandoz decât trebuie

Dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră a luat o doză mai mare de Cefalexin Sandoz luaţi ambalajul medicamentului şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau celui mai apropiat spital. Manifestările supradozajului pot fi : senzaţie de rău (greaţă), stare de rău (vărsătură), deranjament al stomacului, apariţia de sânge în urină.

Dacă aţi uitat să utilizaţi Cefalexin Sandoz

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi-o imediat ce v-aţi adus aminte. Dacă este aproape timpul pentru următoarea săriţi doza uitată şi luaţi-o pe următoarea, apoi continuaţi conform planificării iniţiale.Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile
Ca toate medicamentele, Cefalexin Sandoz poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Opriţi administrarea Cefalexin Sandoz şi spuneţi imediat medicului dumneavoastră dacă apare una din următoarele reacţii adverse:

Reacţii adverse severe

Următoarele reacţii adverse pot fi severe şi necesită întreruperea tratamentului şi contactarea medicului:

Următoarele reacţii adverse au fost raportate la administrarea de cefalexină:

Dacă vreuna din reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Cefalexin Sandoz
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

A nu se păstra la temperaturi peste 30°C. A se păstra în ambalajul original.

Nu utilizaţi Cefalexin Sandoz după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare
Ce conţine Cefalexin Sandoz

Substanţa activă este cefalexina.

Cefalexin Sandoz 250 mg

Celelalte componente sunt: conţinutul capsulei: stearat de magneziu, celuloză microcristalină; învelişul capsulei: dioxid de titan (E 171), gelatină.

Cefalexin Sandoz 500 mg

Celelalte componente sunt: conţinutul capsulei: stearat de magneziu, celuloză microcristalină; învelişul capsulei: dioxid de titan (E 171), gelatină, apă.

Cum arată Cefalexin Sandoz şi conţinutul ambalajului

Cefalexin Sandoz 250 mg

Capsule gelatinoase tari de culoare albă opacă ce conţin o pulbere de culoare alb-gălbuie, cu miros caracteristic.

Cutie cu un blister din PVC-PVDC/Al a 10 capsule. Cutie cu 2 blistere din PVC-PVDC/Al a câte 6 capsule.

Cefalexin Sandoz 500 mg

Capsule gelatinoase cu cap de culoare alb opac şi corp de culoare alb opac care conţin pulbere albă până la gălbuie cu mirosul caracteristic al substanţei active.

Cutie cu un blister PVC-PVDC/Al a câte 10 capsule

Deţinătorul Autorizaţiei de Punere pe Piaţă şi fabricantul

S.C. Sandoz S.R.L,

Str. Livezeni nr. 7A, Târgu Mureş, România

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanta locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă.

Sandoz Pharma Services

Victoria Business Park,

Şos. Bucureşti-Ploieşti 73-81, Corp 2, Etaj 2

Bucureşti, Sector 1

România

Tel: + Acest prospect a fost aprobat în august 2012.

Spre Magazin

Sursa prospect: ANM

Nu luați niciun medicament sau supliment fără a consulta un medic specialist!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *