Clopidogrel dr reddys comprimate filmate

Clopidogrel dr reddys comprimate filmate Prospect

Clopidogrel Dr. Reddy’s, 75 mg, comprimate filmate
Ce este Clopidogrel Dr. Reddy’s şi pentru ce se utilizează
Clopidogrel Dr. Reddy’s aparţine unei clase de medicamente numite antiagregante plachetare. Trombocitele sunt elemente circulante foarte mici din sânge, mai mici decât globulele roşii sau globulele albe, care se alipesc în timpul formării unui cheag de sânge. Prevenind această agregare, medicamentele antiagregante plachetare scad riscul de formare a cheagurilor de sânge (proces numit tromboză).

Clopidogrel Dr. Reddy’s este utilizat pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge (trombilor) în vasele sanguine (artere) rigidizate, boală cunoscută sub denumirea de aterotromboză şi poate duce la apariţia de evenimente aterotrombotice (cum sunt accidentul vascular cerebral, criza de inimă sau decesul).

Vi s-a prescris Clopidogrel Dr. Reddy’s pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge şi a reduce riscul de apariţie a acestor evenimente severe, deoarece:

Înainte să utilizaţi Clopidogrel Dr. Reddy’s
Nu utilizaţi Clopidogrel Dr. Reddy’s

In cazul în care credeţi că vreuna dintre acestea se aplică la dumneavoastră sau dacă nu sunteţi sigur, consultaţi-vă cu medicul dumneavoastră înainte de a lua Clopidogrel Dr. Reddy’s.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Clopidogrel Dr. Reddy’s

In cazul în care vă aflaţi în una dintre următoarele situaţii, trebuie să informaţi medicul dumneavoastră înainte de a lua Clopidogrel Dr. Reddy’ s:

În timp ce utilizaţi Clopidogrel Dr. Reddy’s :

Utilizarea altor medicamente

Anumite medicamente pot influenţa efectele Clopidogrel Dr. Reddy’s sau invers.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Nu se recomandă utilizarea anticoagulantelor (medicamente folosite pentru a reduce coagularea sângelui) concomitent cu Clopidogrel Dr. Reddy’s.

Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi un medicament antiinflamator nesteroidian, utilizat, de obicei, pentru tratarea afecţiunilor dureroase şi/sau inflamatorii ale muşchilor sau articulaţiilor, dacă utilizaţi heparină sau orice alt medicament folosit pentru a reduce coagularea sângelui sau dacă utilizaţi un inhibitor de pompă de protoni (de exemplu omeprazol) pentru afecţiuni ale stomacului

Dacă aţi avut o durere toracică severă (angină pectorală instabilă sau criză de inimă), Clopidogrel Dr. Reddy’s vă poate fi prescris în asociere cu acid acetilsalicilic, o substanţă prezentă în numeroase medicamente utilizate pentru a calma durerea şi a reduce febra. Utilizarea ocazională a acidului acetilsalicilic (nu mai mult de 1000 mg într-un interval de 24 de ore) nu ar trebui, în general, să ridice probleme, dar utilizarea în alte situaţii de acid acetilsalicilic, pe perioade prelungite, trebuie discutată cu medicul dumneavoastră.

Utilizarea Clopidogrel Dr. Reddy’s cu alimente şi băuturi

Clopidogrel Dr. Reddy’s poate fi luat cu sau fără alimente.

Sarcina şi alăptarea

Este de preferat să nu utilizaţi Clopidogrel Dr. Reddy’s în timpul sarcinii sau dacă alăptaţi.

Dacă sunteţi gravidă sau credeţi că sunteţi gravidă, trebuie să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a lua Clopidogrel Dr. Reddy’s. Dacă rămâneţi gravidă în timpul tratamentului cu Clopidogrel Dr. Reddy’s, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră, întrucât este de preferat să nu utilizaţi Clopidogrel Dr. Reddy’s în timpul sarcinii.

Trebuie să întrebaţi medicul dumneavoastră dacă puteţi alăpta în timpul tratamentului cu Clopidogrel Dr. Reddy’s.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Este puţin probabil ca Clopidogrel Dr. Reddy’s să vă afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Clopidogrel Dr. Reddy’s

Clopidogrel Dr. Reddy’s conţine lactoză.

Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi o intoleranţă la anumite zaharuri, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte să luaţi acest medicament.

Cum să utilizaţi Clopidogrel Dr. Reddy’s
Utilizaţi întotdeauna Clopidogrel Dr. Reddy’s exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Dacă aţi avut o durere toracică severă (angină pectorală instabilă sau criză de inimă), medicul dumneavoastră vă poate prescrie 300 mg de Clopidogrel Dr. Reddy’s (1 comprimat a 300 mg sau 4 comprimate a 75 mg) o dată, la începutul tratamentului. Apoi, doza uzuală este de un comprimat de Clopidogrel Dr. Reddy’s a 75 mg pe zi, administrat pe cale orală, cu sau fără alimente şi la aceeaşi oră în fiecare zi.

Trebuie să luaţi Clopidogrel Dr. Reddy’s atât timp cât v-a recomandat medicul dumneavoastră. Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Clopidogrel Dr. Reddy’s

Trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau celui mai apropiat serviciu de urgenţă, deoarece există risc crescut de sângerare.

Dacă uitaţi să utilizaţi Clopidogrel Dr. Reddy’s

Dacă aţi uitat să luaţi o doză de Clopidogrel Dr. Reddy’s ,dar v-aţi amintit în mai puţin de 12 ore, luaţi imediat comprimatul dumneavoastră şi apoi luaţi următorul comprimat la ora obişnuită.

Dacă v-aţi amintit după 12 ore, atunci luaţi numai doza următoare, la ora obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Clopidogrel Dr. Reddy’s

Nu întrerupeţi tratamentul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de întreruperea tratamentului.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile
Ca toate medicamentele, Clopidogrel Dr. Reddy’s poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse pot fi clasificate după cum urmează:

Foarte frecvente: afectează mai mult de 1 utilizator din 10 Frecvente: afectează 1 până la 10 utilizatori din 100 Mai puţin frecvente: afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000 Rare: afectează 1 până la 10 utilizatori din Foarte rare: afectează mai puţin de 1 utilizator din Cu frecvenţă necunoscută: frecvenţa lor nu poate fi estimată din datele disponibile Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă apar:

– febră, semne de infecţie sau oboseală pronunţată. Acestea pot fi determinate de scăderea numărului anumitor celule sanguine

– semne de tulburări hepatice, cum sunt îngălbenirea pielii şi/sau a albului ochilor (icter), asociată sau nu cu sângerare şi/sau confuzie (vezi pct. 2, „Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Clopidogrel Dr. Reddy’s”). – umflarea mucoasei bucale sau manifestări la nivelul pielii, ca de exemplu erupţii cutanate şi mâncărime, vezicule pe piele. Acestea pot fi semnele unei reacţii alergice.

Reacţia adversă cel mai frecvent raportată pentru Clopidogrel Dr. Reddy’s este sângerarea

Sângerările pot să apară sub formă de hemoragie gastrică sau intestinală, vânătăi, hematoame (sângerare sau vânătaie neobişnuite, sub piele), sângerare din nas, sânge în urină. De asemenea, în cazuri rare, au fost raportate hemoragii oculare, cerebrale, pulmonare sau articulare.

Dacă apar sângerări prelungite în timp ce utilizaţi Clopidogrel Dr. Reddy’s

Dacă vă tăiaţi sau vă răniţi, oprirea sângerării poate să necesite mai mult timp decât de obicei. Acest fapt este legat de modul în care acţionează medicamentul dumneavoastră. In cazul tăieturilor sau rănilor superficiale, de exemplu cele din timpul bărbieritului, nu trebuie să vă îngrijoraţi. Cu toate

acestea, dacă sunteţi îngrijorat în legătură cu sângerarea pe care o aveţi, trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră (vezi pct.2, „Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Clopidogrel Dr. Reddy’s”).

Alte reacţii adverse raportate cu Clopidogrel Dr. Reddy’s sunt:

Reacţii adverse frecvente: diaree, durere abdominală, indigestie sau arsuri la stomac

Reacţii adverse mai puţin frecvente: dureri de cap, ulcer gastric; vărsături; greaţă; constipaţie; gaze în exces în stomac sau intestine; erupţii cutanate; mâncărime; ameţeli; senzaţie anormală la atingere.

Reacţii adverse rare: vertij

Reacţii adverse foarte rare: icter; durere abdominală severă

asociată sau nu cu durere de spate; febră; dificultăţi de respiraţie, uneori asociate cu tuse; reacţii alergice generalizate; umflarea mucoasei bucale; vezicule pe piele; alergie pe piele; inflamaţia mucoasei bucale (stomatită); scăderea tensiunii arteriale; confuzie; halucinaţii; dureri articulare; dureri musculare; modificări ale gustului.

De asemenea, medicul dumneavoastră poate identifica modificări ale analizelor dumneavoastră de sânge şi urină.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Clopidogrel Dr. Reddy’s
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Clopidogrel Dr. Reddy’s după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 30 °C.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare
Ce conţine Clopidogrel Dr. Reddy’s

Substanţa activă este clopidogrel. Fiecare comprimat conţine 75 mg clopidogrel (sub formă de clopidogrel bază).

Celelate componente sunt: Nucleu :

Manitol (E 421), lactoză anhidră, butilhidroxianisol (E 320), celuloză microcristalină, dioxid de siliciu coloidal anhidru, croscarmeloză sodică, stearilfumarat de sodiu,

Film :

Alcool polivinilic, talc, dioxid de titan (E 171), macrogol 3350, lecitină (soia), oxid roşu de fer (E 172).

Cum arată Clopidogrel Dr. Reddy’s şi conţinutul ambalajului

Comprimatele de Clopidogrel Dr. Reddy’s 75 mg sunt rotunde, biconvexe, de culoare roz, inscripţionate cu „C” pe o faţă şi „75” pe cealaltă faţă.

Clopidogrel Dr. Reddy’s este disponibil în blistere din OPA-Aluminiu-PVC/Aluminiu a câte 14, 28, 30 sau 100 comprimate filmate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Dr. Reddy’s Laboratories,

Str. Nicolae Caramfil nr. Et. 5, Spaţiul 10, sect 1, Bucuresti, Romania

Producător

Dr Reddy’s Laboratories (UK) Ltd, 6 Riverview Road, Beverley, HU17 OLD, Marea Britanie, tel: +44 (0) , fax: +44 (0) Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Spre Magazin

Sursa prospect: ANM

Nu luați niciun medicament sau supliment fără a consulta un medic specialist!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *