Dermovate g cremă

Dermovate g cremă Prospect

Dermovate, 0,5 mg/g, cremă
Ce este Dermovate şi pentru ce se utilizează
Dermovate face parte din grupul de medicamente denumite corticosteroizi topici. „Topic” înseamnă că se aplică direct pe piele. Corticosteroizii topici reduc înroşirea şi mâncărimea care apar în anumite afecţiuni ale pielii. Ei nu trebuie confundaţi cu steroizii „anabolizanţi” care sunt utilizaţi de către anumiţi culturişti şi atleţi.

Dermovate cremă reduce efectele inflamaţiei în afecţiuni ale pielii, cum sunt eczeme care nu răspund la alte tratamente, psoriazis, lichen plan şi lupus eritematos discoid.

Înainte să utilizaţi Dermovate
Nu utilizaţi Dermovate

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Dermovate

In cazul utilizării la nivelul feţei, dacă tratamentul durează mai mult de 5 zile pielea din zona tratată se poate subţia.

In cazul utilizării în psoriazis este necesar să fiţi supravegheat cu atenţie de către medicul dumneavoastră.

Utilizarea altor medicamente

Vă rog să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Siguranţa utilizării acestui medicament la gravide sau în timpul alăptării nu a fost stabilită.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Dermovate nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Dermovate

Dermovate cremă conţine propilenglicol care poate provoca iritaţie cutanată. Clorocrezol poate provoca reacţii alergice.

Alcoolul cetostearilic din compoziţia medicamentului poate provoca reacţii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatită de contact).

Cum să utilizaţi Dermovate
Utilizaţi întotdeauna Dermovate exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul dumneavoastră daca nu sunteţi sigur.

Adulţi şi adolescenţi

Aplicaţi o cantitate mică de cremă pe zona afectată o dată sau de două ori pe zi.

Spălaţi-vă mâinile după aplicarea medicamentului, cu excepţia cazului în care acestea reprezintă zona ce a fost tratată.

Nu utilizaţi o doză mai mare şi nici nu îl aplicaţi pe suprafeţe mari pentru perioade lungi de timp (de exemplu aproape zilnic, mai multe săptămâni sau luni), decât dacă medicul dumneavoastră v-a recomandat acest lucru.

Dermovate cremă este numai pentru utilizare cutanată.

Cum se aplică crema

Aveţi în vedere că:

Copii

O cură de tratament cu Dermovate la copii nu trebuie să dureze mai mult de 5 zile decât cu excepţia cazului în care medicul recomandă altfel. Medicul poate dori să consulte copilul săptămânal, pe durata utilizării cremei.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Dermovate

Este important să urmaţi instrucţiunile din acest prospect. Dacă, din greşeală, aplicaţi crema de mai multe ori decât vi s-a recomandat, nu trebuie să vă îngrijoraţi dar adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Dacă uitaţi să utilizaţi Dermovate

Dacă aţi uitat să utilizaţi Dermovate, aplicaţi cantitatea recomandată imediat ce v-aţi amintit. Totuşi, dacă este timpul pentru următoarea doză, aplicaţi-o doar pe aceasta. Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Reacţii adverse posibile
Ca toate medicamentele Dermovate poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Când este utilizat în cantitatea şi pentru durata de timp recomandată, la cele mai multe persoane, acest medicament nu determină reacţii adverse.

Dacă vi se umflă pleoapele, faţa sau buzele întrerupeţi imediat utilizarea Dermovate şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră, deoarece aceasta poate fi o reacţie alergică.

Dermovate poate fi absorbit prin piele în circulaţia sanguină. Aceasta nu este o problemă dacă utilizaţi cantitatea recomandată şi pentru perioada de timp recomandată. Dacă folosiţi o cantitate prea mare sau pentru o lungă perioadă de timp este posibil să prezentaţi modificări ale pielii cum sunt subţierea acesteia, vizibilitatea vaselor mici de sânge, modificări de culoare sau ale cantităţii de păr. Reacţii alergice locale cum sunt înroşirea pielii, erupţie trecătoare pe piele, mâncărime, urticarie şi senzaţia locală de arsură, pot apărea la locul aplicării şi pot fi asemănătoare simptomelor afecţiunii tratate. Dacă simptomele persistă, întrerupeţi imediat tratamentul şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Dacă sunt utilizate cantităţi mari de Dermovate, pentru o perioadă foarte lungă de timp, pot fi observate manifestări de supresie a glandei suprarenale, care includ încetinirea creşterii copiilor, o creştere nejustificată în greutate şi apariţia acneei. Dacă aceste lucruri vă îngrijorează, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

In special la copii, chiar în cazul unei durate obişnuite a tratamentului pot să apară o creştere în greutate, rotunjirea feţei şi valori mari ale tensiunii arteriale.

Absorbţia poate fi crescută dacă Dermovate este utilizat sub pansament oclusiv. La copii aplicaţi cu atenţie cantitatea recomandată de Dermovate deoarece la aceştia se poate absorbi prin piele o cantitate mai mare. Dacă aveţi întrebări sau sunteţi îngrijorat(ă) discutaţi cu medicul dumneavoastră.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Dermovate
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Dermovate după data de expirare înscrisă pe ambalaj (după EXP.). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere.

Intrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare
Ce conţine Dermovate

Substanţa activă din Dermovate este propionatul de clobetazol; Un gram de cremă conţine propionat de clobetazol 0,5 mg.

Celelalte componente sunt: monostearat de gliceril 40-55, ester de sorbitan (Arlacel 165*), ceară de albine substituită 6621, alcool cetostearilic, propilenglicol, clorocrezol, citrat de sodiu, acid citric monohidrat, apă purificată.

-Conţine amestec de monostearat de gliceril şi stearat de polioxietilen.

Cum arată Dermovate şi conţinutul ambalajului

Dermovate 0,5 mg/g cremă se prezintă sub formă de cremă omogenă, de culoare albă până la aproape albă.

Este disponibil în cutii cu un tub din Al a 25 g cremă.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Glaxo Wellcome UK Limited Glaxo Wellcome House Berkeley Avenue, Greenford, Middlesex UB6 0NN, Marea Britanie

Producători

GlaxoSmithKline Pharmaceuticals SA

ul. Grunwaldzka 189, Poznan, Polonia

Glaxo Operations UK Ltd.

(Trading as Glaxo Wellcome Operations)

Harmire Road, Barnard Castle, Co. Durham, DL 12 8DT, Marea Britanie

Acest prospect a fost aprobat în noiembrie 2009

Spre Magazin

Sursa prospect: ANM

Nu luați niciun medicament sau supliment fără a consulta un medic specialist!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *