Maasol flacon kit pentru prepararea suspensiei injectabile de macroagregate de albumină umană

Maasol flacon kit pentru prepararea suspensiei injectabile de macroagregate de albumină umană Prospect

Maasol, 1,75 mg/flacon, Kit pentru prepararea suspensiei injectabile de macroagregate de albumină umană
Ce este Maasol şi pentru ce se utilizează
Acest medicament este utilizat numai pentru diagnostic. Acesta este utilizat numai pentru a ajuta la stabilirea diagnosticului afecţiunii dumneavoastră.

Maasol este un medicament „radiofarmaceutic”. Acesta vă este administrat înaintea unei examinări prin scanare şi utilizând aparate speciale, ajută la vizualizarea unei părţi din interiorul corpului dumneavoastră.

Medicul vă va explica care parte a corpului dumneavoastră va fi scanată.

Înainte să utilizaţi Maasol
Nu vi se va administra Maasol

Nu utilizaţi Maasol dacă oricare din cele de mai sus se aplică în cazul dumneavoastră. Dacă nu sunteţi sigur, discutaţi cu medicul dumneavoastră.

Aveţi grijă deosebită când vi se administrează Maasol

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a utiliza Maasol, dacă:

Acest medicament implică un tratament cu radioactivitate. Înainte de a vi se administra acest medicament, medicul dumneavoastră va avea întotdeauna în vedere riscurile şi beneficiile posibile.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Aceasta deoarece unele medicamente pot afecta modul de acţiune al Maasol.

înainte de scanare vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre tipurile de medicamente de mai jos. Aceasta deoarece ele pot afecta rezultatele scanării dumneavoastră:

Dacă nu sunteţi sigur că cele de mai sus se aplică în cazul dumneavoastră, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a utiliza Maasol.

Sarcina şi alăptarea

Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi gravidă, credeţi că aţi putea fi gravidă, aţi ratat o menstruaţie sau dacă alăptaţi. Medicul dumneavoastră va utiliza Maasol numai dacă se consideră că beneficiile depăşesc riscurile.

Nu alăptaţi dacă vi se administrează Maasol. Acest lucru se datorează faptului că mici cantităţi de „radioactivitate” pot trece în laptele mamei. Dacă alăptaţi, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă roage să aşteptaţi până când terminaţi alăptarea, înainte de a utiliza Maasol. Dacă nu este posibil să aşteptaţi, medicul dumneavoastră vă va cere:

Medicul dumneavoastră vă va informa când vă este permisă începerea alăptării din nou.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă puteţi conduce vehicule şi folosi utilaje după ce vi s-a administrat Maasol.

Cum să utilizaţi Maasol
Maasol vă va fi administrat numai de către o persoană special instruită şi care are calificarea necesară pentru manipularea în condiţii de siguranţă a materialelor radioactive.

Medicul dumneavoastră va decide care este doza optimă pentru dumneavoastră. Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Maasol

Este puţin probabil să apară supradozaj , deoarece acest medicament vă este administrat sub supravegherea unui medic. Cu toate acestea, dacă vi se întâmplă acest lucru, medicul dumneavoastră vă va administra tratamentul adecvat.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile
Ca toate medicamentele, Maasol poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Dacă atunci când sunteţi în spital sau într-o unitate similară fiind supus unei examinări prin scanare, aveţi o reacţie alergică, spuneţi-i imediat medicului dumneavoastră sau asistentei. Semnele pot include:

În cazuri mai grave, reacţiile alergice pot include:

Dacă oricare dintre aceste reacţii adverse se manifestă după ce părăsiţi spitalul sau clinica, ar trebui să mergeţi imediat la secţia de urgenţe a celui mai apropiat spital.

Alte reacţii adverse includ

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Maasol
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Maasol după data de expirare înscrisă pe etichetă după EXP.

Informaţii suplimentare
Ce conţine Maasol

Cum arată Maasol şi conţinutul ambalajului

Maasol se prezintă sub formă de pulbere de culoare albă.

Este disponibil sub formă de kit care conţine cinci flacoane. Fiecare flacon conţine 1,75 mg de macroagregate de albumină umană.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

GE Healthcare S.r.l. Via Galeno – Milano Italia

Fabricantul

GIPharma S.r.l. Via Crescentino Saluggia (VC) Italia

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă:

GE Medical Systems România S.R.L.

Calea Floreasca 169 A, Floreasca Business Park, Intrarea A, Etaj 7, Sector Bucureşti Tel.: + Fax: + Acest prospect a fost aprobat în Iunie 2012

Spre Magazin

Sursa prospect: ANM

Nu luați niciun medicament sau supliment fără a consulta un medic specialist!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *