Netildex picături oftalmice soluţie

Netildex picături oftalmice soluţie Prospect

Netildex, 4,55 mg/1,32 mg/ml, picături oftalmice, soluţie
Ce este Netildex şi pentru ce se utilizează
Netildex este un medicament cu aplicare la nivelul ochilor. Netildex conţine ca substanţe active o combinaţie dintre un antibiotic aminoglicozidic semisintetic, cu spectru larg numit netilmicină şi un corticosteroid cu o activitate remarcabilă de scădere a inflamaţiei numit dexametazonă.

Este utilizat în tratamentul afecţiunilor inflamatorii ale polului anterior al globului ocular, inclusiv postoperatorii, în prezenţa sau când există riscul unei infecţii bacteriene la nivelul ochilor.

Acest medicament este indicat la adulţi. Produsul trebuie folosit la copii şi adolescenţi numai dacă este absolut necesar şi sub supraveghere medicală atentă.

Înainte să utilizaţi Netildex
Nu utilizaţi Netildex

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Netildex

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

În special spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi: – alte antibiotice din clasa aminoglicozidelor (nu se recomandă administrarea concomitentă cu alte antibiotice aminoglicozide);

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Administrarea Netildex în timpul sarcinii se va face numai dacă este absolut necesar şi după evaluarea raportului beneficiu matern/risc potenţial fetal.

Siguranţa Netildex în timpul alăptării nu a fost studiată, astfel că utilizarea sa nu este recomandată în acest caz.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Informaţii importante privind unele componente ale Netildex

Vă rugăm să întrebaţi medicul dumneavoastră dacă vă îngrijorează vreunul din componentele acestui medicament.

Cum să utilizaţi Netildex
Utilizaţi întotdeauna Netildex exact cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul, dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi

Doza uzuală este de o picătură instilată în sacul conjunctival de 4 ori pe zi, sau conform recomandării medicului.

Soluţia oftalmică Netildex este unidoză şi trebuie administrată imediat după deschidere. Soluţia rămasă nefolosită trebuie aruncată. Asiguraţi-vă de integritatea fiecărei unidoze înainte de a o folosi.

Dacă se administrează mai mult de un medicament cu administrare locală la nivelul ochilor, celelalte medicamente trebuie administrate separat la un interval de cinci până la zece minute.

Utilizarea la copii

Siguranţa şi eficacitatea Netildex la copii şi adolescenţi nu au fost încă stabilite. Produsul trebuie folosit numai dacă este absolut necesar şi sub supraveghere medicală atentă.

Mod de utilizare al flaconului

Reguli de administrare

Lăsaţi capul pe spate, trageţi uşor de pleoapa inferioară, uitaţi-vă în sus şi administraţi picăturile în sacul conjunctival (spaţiul dintre ochi şi pleoapă). închideţi ochii uşor şi rămâneţi cu ei închişi pentru câteva secunde.

Recomandări pentru utilizarea picăturilor

Dacă aţi utilizat mai mult Netildex decât trebuie

Dacă v-aţi administrat prea mult din acest medicament în ochi, clătiţi-vă cu apă călduţă. Nu vă mai administraţi picăturile până la ora la care trebuie să vă administraţi următoarea doză.

Dacă aţi uitat să utilizaţi Netildex

Dacă aţi uitat să vă administraţi Netildex, puneţi în ochi picăturile imediat ce v-aţi amintit, apoi continuaţi administrarea conform recomandării medicului. Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile
Ca toate medicamentele, Netildex poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Foarte frecvente care afectează mai mult de 1 pacient din 10

Frecvente care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi

Mai puţin frecvente care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi

Rare care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi

Foarte rare care afectează mai puţin de 1 din pacienţi

Cu frecvenţă necunoscută care nu poate fi estimată din datele disponibile.

Vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi oricare dintre următoarele:

Reacţii adverse mai puţin frecvente: fenomene de intoleranţă şi sensibilizare precum roşeaţă locală senzaţie de arsură şi mâncărime.

Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută: creştere a presiunii intraoculare după de zile de administrare la pacienţii susceptibili şi la cei cu glaucom, apariţia cataractei subcapsulare posterioare în urma tratamentului prelungit, agravarea infecţiilor cu virusul herpes simplex sau a celor fungice, întârzierea vindecării.

In toate cazurile de mai sus se recomandă întreruperea tratamentului şi instituirea altuia corespunzător.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Netildex
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Netildex după data de expirare înscrisă pe ambalaj după „EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare
Ce conţine Netildex

Cum arată Netildex şi conţinutul ambalajului

Netildex se prezintă sub formă de soluţie limpede.

Medicamentul este disponibil în cutie cu 15 sau 20 flacoane unidoză din PEJD ce conţin 0,3 ml picături oftalmice, soluţie.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

SIFI S.p.A.

Via Ercole Patti, ACI SA, Antonio Catania, Italia

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă:

Acest prospect a fost aprobat în Iunie 2012.

Spre Magazin

Sursa prospect: ANM

Nu luați niciun medicament sau supliment fără a consulta un medic specialist!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *