Nolpaza pulbere pentru soluţie injectabilă

Nolpaza pulbere pentru soluţie injectabilă Prospect

Nolpaza 40 mg, pulbere pentru soluţie injectabilă
Ce este Nolpaza 40 mg pulbere pentru soluţie injectabilă şi pentru ce se utilizează
Nolpaza 40mg pulbere pentru soluţie injectabilă este un „inhibitor selectiv de pompă de protoni”, un medicament care reduce cantitatea de acid produsă în stomacul dumneavoastră. Este utilizat pentru tratarea afecţiunilor stomacului şi intestinului legate de aciditate .

Acest medicament se injectează într-o venă şi vi se va administra numai dacă medicul dumneavoastră consideră că pantoprazol injectabil este mai potrivit pentru dumneavoastră decât comprimatele de pantoprazol. Comprimatele vor înlocui soluţia injectabilă imediat ce medicul va decide acest lucru.

Nolpaza 40 mg pulbere pentru soluţie injectabilă este utilizat pentru tratamentul:

Înainte să utilizaţi Nolpaza 40 mg pulbere pentru soluţie injectabilă
Nu utilizaţi Nolpaza 40 mg pulbere pentru soluţie injectabilă

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Nolpaza 40 mg pulbere pentru soluţie injectabilă.

Spuneţi imediat medicului dumneavoastră dacă observaţi oricare dintre următoarele simptome:

Medicul dumneavoastră poate decide că aveţi nevoie de câteva teste pentru excluderea bolilor maligne, deoarece pantoprazolul ameliorează, de asemenea, simptomele cancerului şi poate determina o întârziere a diagnosticării acestuia. Dacă, în ciuda tratamentului, simptomele persistă, vor fi luate în considerare şi alte investigaţii.

Utilizarea altor medicamente

Pantoprazolul administrat injectabil poate influenţa eficacitatea altor medicamente, prin urmare spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau cadrelor medicale dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Sarcina şi alăptarea

Nu există date adecvate referitoare la utilizarea pantoprazolului la gravide. A fost raportată excreţia în laptele uman.

Dacă sunteţi gravidă, credeţi că este posibil să fiţi gravidă sau dacă alăptaţi, nu trebuie să utilizaţi acest medicament, cu excepţia cazului în care medicul dumneavoastră consideră că beneficiul pe care acesta vi-l poate aduce dumneavoastră este mai mare decât riscul potenţial pentru fătul sau copilul dumneavoastră.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Dacă aveţi reacţii adverse, cum sunt ameţeli şi tulburări de vedere, nu trebuie să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Nolpaza 40 mg pulbere pentru soluţie injectabilă

Acest medicament conţine sodiu sub 1 mmol (23 mg) per flacon, adică practic „nu conţine sodiu”.

Cum se utilizează Nolpaza 40 mg pulbere pentru soluţie injectabilă
Medicul dumneavoastră sau asistenta medicală vă va administra doza zilnică sub formă de injecţie într-o venă într-un interval de timp cuprins între 2 şi 15 minute.

Doza uzuală este:

Pentru ulcere gastrice, ulcere duodenale şi esofagită de reflux

Un flacon (40 mg pantoprazol) pe zi.

Pentru tratamentul pe termen îndelungat al sindromului Zollinger-Ellison şi a altor afecţiuni care determină producerea de prea mult acid în stomac

Două flacoane (80 mg pantoprazol) pe zi.

Ulterior, medicul dumneavoastră poate ajusta doza, în funcţie de cantitatea de acid produsă în stomacul dumneavoastră. Dacă vi s-au prescris mai mult de două flacoane (80 mg) pe zi, soluţia injectabilă va fi administrată în două doze egale. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie temporar o doză de peste patru flacoane (160 mg) pe zi. Dacă aveţi nevoie de un control rapid al valorii acidului din stomac, o doză iniţială de 160 mg (patru flacoane) ar trebui să fie suficientă pentru reducerea în mod corespunzător a cantităţii de acid din stomac.

Grupe speciale de pacienţi:

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Nolpaza 40 mg pulbere pentru soluţie injectabilă

Aceste doze sunt verificate cu atenţie de asistenta medicală sau de medicul dumneavoastră astfel încât supradozajul este extrem de puţin probabil. Nu se cunosc simptomele în caz de supradozaj.

Dacă aveţi orice alte întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului .

Reacţii adverse posibile
Ca toate medicamentele, Nolpaza 40 mg pulbere pentru soluţie injectabilă poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Frecvenţa reacţiilor adverse posibile este prezentată mai jos, utilizând următoarea convenţie:

Foarte frecvente:

afectează mai mult de 1 utilizator din 10

Frecvente:

afectează 1 până la 10 utilizatori din 100

Mai puţin frecvente:

afectează 1 până la 10 utilizatori din Rare:

afectează 1 până la 10 utilizatori din Foarte rare:

afectează mai puţin de 1 utilizator din Cu frecvenţă necunoscută

care nu poate fi estimată din datele disponibile

Dacă observaţi apariţia oricăreia dintre reacţiile adverse de mai jos, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră, sau contactaţi secţia de urgenţă a celui mai apropiat spital : – reacţii alergice grave (frecvenţă rară): umflare a limbii şi/sau a gâtului, dificultăţi la înghiţire, urticarie (erupţie trecătoare pe piele), dificultăţi în respiraţie, umflare de tip alergic a feţei (boala Quincke/angioedem), ameţeli severe însoţite de bătăi foarte rapide ale inimii şi transpiraţie abundentă.

Alte reacţii adverse sunt:

inflamaţie a pereţilor venelor şi formare de cheaguri de sânge (tromboflebită) la nivelul locului de injectare a medicamentului.

durere de cap; ameţeli; diaree; greaţă; vărsături; balonare şi flatulenţă (gaze); constipaţie; uscare a gurii; durere şi disconfort abdominal; erupţie trecătoare pe piele; înroşire a pielii, erupţie pe piele; mâncărime; slăbiciune; epuizare sau stare generală de rău; tulburări ale somnului.

tulburări de vedere, cum este vederea înceţoşată; urticarie; dureri articulare; dureri musculare; modificări ale greutăţii; temperatură corporală crescută; umflare la nivelul extremităţilor (edem periferic); reacţii alergice; depresie; creştere a sânilor la bărbaţi.

Reacţii adverse identificate prin analize ale sângelui:

o creştere a concentraţiei bilirubinei în sânge; creştere a concentraţiilor grăsimilor în sânge.

o reducere a numărului de plachete în sânge, care vă poate determina sângerăre sau învineţire mai uşor decât în mod normal; o reducere a numărului de celule albe în sânge, ceea ce poate duce la infecţii mai frecvente.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau asistentei medicale.

Cum se păstrează Nolpaza 40 mg pulbere pentru soluţie injectabilă
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Nolpaza 40 mg pulbere pentru soluţie injectabilă după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A nu se păstra la temperaturi peste 25°C.

A se păstra flaconul în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină.

După reconstituire sau reconstituire şi diluare, stabilitatea chimică şi fizică în timpul utilizării a fost demonstrată pentru 12 ore la temperaturi de 25°C.

Din punct de vedere microbiologic, medicamentul trebuie utilizat imediat. Dacă nu este utilizat imediat, durata şi condiţiile de păstrare în timpul utilizării sunt responsabilitatea utilizatorului.

Nu utilizaţi Nolpaza 40 mg pulbere pentru soluţie injectabilă dacă observaţi modificări ale aspectului (de exemplu se observă că soluţia este tulbure sau apare un precipitat).

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare
Ce conţine Nolpaza 40 mg pulbere pentru soluţie injectabilă

Cum arată Nolpaza 40 mg pulbere pentru soluţie injectabilă şi conţinutul ambalajului

Nolpaza 40 mg pulbere pentru soluţie injectabilă este o pulbere albă sau aproape albă, uniformă, poroasă.

Nolpaza 40 mg pulbere pentru soluţie injectabilă este disponibil în cutii cu 1, 5, 10 sau 20 flacoane din sticlă.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Krka, d.d, Novo mesto

Smarjeska cesta 6. 8501 Novo mesto Slovenia

Producători

Laboratorios Alcalá Farma S.L.

Carretera M-300 Km 29, Apartado de correos Alcalá de Henares, Madrid, Spania Tel: Fax: Krka d.d., Novo mesto

Smarjeska cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenia

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Acest prospect a fost aprobat în August 2010.

Următoarele informaţii sunt destinate numai medicilor şi personalului medical:

O soluţie gata de utilizare este preparată prin injectarea a 10 ml soluţie injectabilă izotonă de clorură de sodiu 9 mg/ml (0,9%) în flaconul care conţine pulberea. Soluţia preparată poate fi administrată direct sau poate fi administrată după amestecarea cu 100 ml de soluţie injectabilă izotonă de clorură de sodiu 9 mg/ml (0,9%) sau soluţie injectabilă de glucoză 55 mg/ml (5%). Pentru diluare, trebuie utilizate recipiente din sticlă sau din plastic.

Nolpaza 40 mg pulbere pentru soluţie injectabilă nu trebuie preparat sau amestecat cu alţi solvenţi în afară de cei specificaţi.

După reconstituire sau reconstituire şi diluare, stabilitatea chimică şi fizică în timpul utilizării a fost demonstrată pentru 12 ore la temperaturi de 25°C. Din punct de vedere microbiologic, medicamentul trebuie utilizat imediat. Dacă nu este utilizat imediat, durata şi condiţiile de păstrare în timpul utilizării sunt responsabilitatea utilizatorului.

Medicamentul trebuie administrat intravenos, în decurs de 2-15 minute.

Conţinutul flaconului este numai pentru o singură utilizare. Orice medicament rămas în recipient sau al cărui aspect vizual s-a modificat (de exemplu, dacă se observă că soluţia este tulbure sau apare un precipitat) trebuie eliminat în conformitate cu reglementările locale.

Spre Magazin

Sursa prospect: ANM

Nu luați niciun medicament sau supliment fără a consulta un medic specialist!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *