Olanzapina bluefish comprimate orodispersabile

Olanzapina bluefish comprimate orodispersabile Prospect

Olanzapina Bluefish 5 mg/ 10 mg/ 15 mg/ 20 mg, comprimate orodispersabile
Ce este Olanzapina Bluefish şi pentru ce se utilizează
Olanzapina Bluefish aparţine grupului de medicamente denumit antipsihotice şi se foloseşte pentru tratamentul următoarelor boli:

Olanzapina Bluefish a demonstrat prevenirea recurenţei acestor simptome la pacienţii cu afecţiune bipolară a căror episoade maniacale au răspuns la tratamentul cu olanzapină.

Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Olanzapina Bluefish
Nu luaţi Olanzapina Bluefish

– dacă sunteţi alergic la olanzapină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6). Reacţia alergică este caracterizată prin erupţie trecătoare pe piele, mâncărime, umflare a feţei, umflare a buzelor sau scurtarea respiraţiei. Dacă vi s-a întâmplat aşa ceva, spuneţi-i medicului dumneavoastră. – dacă aţi fost diagnosticat anterior cu probleme oculare ca de exemplu unele tipuri de glaucom (presiune crescută în interiorul ochiului).

Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi Olanzapina Bluefish, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului

Dacă suferiţi de demenţă, dumneavoastră, rudele sau aparţinătorul dumneavoastră, trebuie să spună

medicului dacă aţi avut vreodată accident vascular cerebral sau accident vascular cerebral minor.

Ca măsură de precauţie uzuală, dacă aveţi vârsta peste 65 ani, poate fi necesar ca medicul

dumneavoastră să vă monitorizeze tensiunea arterială.

Copii şi adolescenţi

Olanzapina Bluefish nu este destinat pacienţilor cu vârsta sub 18 ani.

Olanzapina Bluefish împreună cu alte medicamente

In timp ce luaţi Olanzapina Bluefish, nu luaţi alte medicamente decât dacă medicul dumneavoastră vă

spune că se poate. Dacă luaţi Olanzapina Bluefish în asociere cu antidepresive sau cu medicamente care se iau pentru anxietate sau care vă ajută să dormiţi (tranchilizante), s-ar putea să vă simţiţi somnolent.

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi sau aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

In special, spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi:

Olanzapina Bluefish împreună cu alcool

Nu consumaţi alcool etilic dacă utilizaţi Olanzapina Bluefish deoareceadministrarea împreună cu alcoolul etilic vă pot face să vă simţiţi somnolent.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, bănuiţi că sunteţi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări înainte să luaţi acest medicament. Nu trebuie să luaţi acest medicament în timp ce alăptaţi pentru că mici cantităţi de Olanzapina Bluefish pot trece în lapte.

Următoarele simptome pot să apară la sugari născuţi din mame care au utilizat Olanzapina Bluefish în cursul celui de-al treilea trimestru de sarcină (ultimele trei luni de sarcină): tremurături, rigiditate musculară şi/sau slăbiciune musculară, somnolenţă, agitaţie, tulburări respiratorii şi dificultăţi de alimentaţie. In cazul în care copilul dumneavoastră prezintă oricare dintre aceste simptome, trebuie să vă adresaţi medicului.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Atunci când luaţi Olanzapina Bluefish există riscul să vă simţiţi somnolent. Dacă se întâmplă acest lucru, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi niciun fel de utilaje. Discutaţi cu medicul dumneavoastră.

Olanzapina Bluefish conţine lactoză

Olanzapina Bluefish conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Olanzapina Bluefish conţine aspartam, o sursă de fenilalanină. Aceasta poate fi dăunătoare persoanelor cu fenilcetonurie.

Cum să luaţi Olanzapina Bluefish
Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Medicul dumneavoastră vă va spune câte comprimate de Olanzapina Bluefish să luaţi şi cât timp trebuie să continuaţi să le luaţi. Doza zilnică de Olanzapina Bluefish este între 5 şi 20 mg. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă simptomele reapar, dar nu întrerupeţi tratamentul cu Olanzapina Bluefish decât dacă medicul dumneavoastră vă spune acest lucru.

Trebuie să luaţi comprimatele de Olanzapina Bluefish o dată pe zi, conform indicaţiei medicului

dumneavoastră. Încercaţi să luaţi comprimatele în fiecare zi la aceeaşi oră. Nu are importanţă dacă le luaţi cu sau fără alimente. Comprimatele orodispersabile de Olanzapina Bluefish sunt pentru administrare orală.

Comprimatele orodispersibile de Olanzapina Bluefish se pot sparge cu uşurinţă şi, deci, trebuie să le manipulaţi cu grijă. Nu manipulaţi comprimatele cu mâinile ude pentru că acestea se pot sparge.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Olanzapina Bluefish

Pacienţii care au luat mai mult Olanzapina Bluefish decât trebuie au prezentat următoarele simptome: bătăi rapide ale inimii, agitaţie/agresivitate, tulburări de vorbire, mişcări neobişnuite (în special la nivelul feţei sau limbii) şi un nivel de conştienţă redus. Alte simptome pot fi: confuzie acută, convulsii (epilepsie), comă, o combinaţie de febră, respiraţie mai rapidă, transpiraţii, rigiditate musculară şi toropeală sau somnolenţă, scăderea frecvenţei respiratorii, aspiraţie traheo-bronşică, tensiune arterială mare sau tensiune arterială mică, ritmuri anormale ale inimii. Luaţi legătura imediat cu medicul dumneavoastră sau mergeţi la spital dacă manifestaţi oricare dintre simptomele de mai sus. Arătaţi medicului cutia dumneavoastră cu comprimate.

Dacă uitaţi să luaţi Olanzapina Bluefish

Luaţi comprimatele de îndată ce v-aţi amintit. Nu luaţi două doze în aceeaşi zi. Dacă încetaţi să luaţi Olanzapina Bluefish

Nu încetaţi să luaţi comprimatele numai pentru că vă simţiţi mai bine. Este important să continuaţi să luaţi Olanzapina Bluefish atâta timp cât vă spune medicul dumneavoastră.

Dacă încetaţi brusc să luaţi Olanzapina Bluefish, pot apare simptome precum transpiraţii, incapacitatea de a dormi, tremurături, anxietate sau greţuri şi vărsături. Înainte de a opri tratamentul, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să reduceţi doza treptat.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Spuneţi imediat medicului dumneavoastră dacă aveţi:

Reacţii adverse foarte frecvente: : (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane) includ

Reacţii adverse frecvente: (pot afecta până la 1din 10 persoane) includ

Reacţii adverse mai puţin frecvente: (pot afecta până la 1 din 100 de persoane) includ

Alte reacţii adverse, pentru care frecvenţa nu poate fi estimată din datele existente (necunoscute) includ.

Pacienţii vârstnici cu demenţă care iau olanzapină pot prezenta accidente vasculare cerebrale,

pneumonie, pierderi necontrolate de urină, căderi, oboseală extremă, halucinaţii vizuale, o creştere a temperaturii corpului, înroşire a pielii sau dificultăţi la mers. La acest grup de pacienţi s-au raportat şi unele decese.

La pacienţii cu boală Parkinson, Olanzapina Bluefish poate să agraveze simptomele.

Cum se păstrează Olanzapina Bluefish
A nu se lăsa acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină şi umezeală.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Conţinutul ambalajului şi alte informaţii
Ce conţine Olanzapina Bluefish

Cum arată Olanzapina Bluefish şi conţinutul ambalajului

Olanzapina Bluefish 5 mg sunt comprimate orodispersabile rotunde, biconvexe, de culoare galbenă până la galben pal, cu diametru de 6,4 mm, marcate cu „5” pe una din feţe.

Olanzapina Bluefish 10 mg sunt comprimate orodispersabile rotunde, biconvexe, de culoare galbenă până la galben pal, cu diametru de 9,1 mm, marcate cu „10” pe una din feţe.

Olanzapina Bluefish 15 mg sunt comprimate orodispersabile rotunde, biconvexe, de culoare galbenă până la galben pal, cu diametru de 10,4 mm, marcate cu „15” pe una din feţe.

Olanzapina Bluefish 20 mg sunt comprimate orodispersabile rotunde, biconvexe, de culoare galbenă până la galben pal, cu diametru de 12,1 mm, marcate cu „20” pe una din feţe.

Olanzapina Bluefish este disponibil în blistere din OPA/Al/PVC-hârtie/PET/Al.

Dimensiuni de ambalaj:

5 mg, 15 mg şi 20 mg: 14 sau 28 de comprimate orodispersibile. 10 mg: 14. 28 sau 56 de comprimate orodispersibile.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Bluefish Pharmaceuticals AB Torsgatan Stockholm Suedia

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Numele statului

Numele medicamentului

Austria

Olanzapin Bluefish 5mg/10mg/15mg Schmelztabletten

Republic Cehă

Olanzapin Bluefish 5mg/10mg tablety dispergovatelné v ústech

Danemarca

Olanzapin Bluefish

Finlanda

Olanzapin Bluefish 5mg/10mg/15mg/20mg tabletti, suussa hajoava

Franţa

OLANZAPIN BLUEFISH 5mg/10mg comprimé orodispersible

Italia

Olanzapin Bluefish 5mg/10mg compresse orodispersibili

Olanda

Olanzapin Bluefish 5mg/10mg/15mg/20mg orodispergeerbare tabletten

Polonia

Olanzapine Bluefish

Portugalia

Olanzapin Bluefish

România

Olanzapin Bluefish 5mg/10mg/15mg/20mg orodispersibile pastile

Slovacia

Olanzapin Bluefish 5mg/10mg orodispergovaterné tablety

Spania

Olanzapin Bluefish 5mg/10mg comprimidos bucodispersables EFG

Suedia (RMS)

Olanzapin Bluefish 5mg/10mg/15mg/20mg munsönderfallande tabletter

Ungaria

Olanzapin Bluefish 5mg/10mg/15mg/20mg szájban diszpergálódó tabletta

Acest prospect a fost aprobat în Februarie 2013

Spre Magazin

Sursa prospect: ANM

Nu luați niciun medicament sau supliment fără a consulta un medic specialist!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *