Sildenafil accord comprimate filmate

Sildenafil accord comprimate filmate Prospect

Sildenafil Accord 25/50/100 mg comprimate filmate
Ce este Sildenafil comprimate şi pentru ce se utilizează
Sildenafil comprimate aparţine unui grup de medicamente numite inhibitori ai fosfodiesterazei de tip 5 (PDE5). Acesta acţionează prin lărgirea vaselor de sânge din penisul dumneavoastră, lăsând sângele să circule în penis cândsunteţi excitat sexual. Sildenafil comprimate vă va ajuta numai dacă sunteţi stimulat din punct de vedere sexual.
Sildenafil comprimate este un tratament destinat bărbaţilor cu disfuncţie erectilă, cunoscută uneori sub
numele de impotenţă. Aceasta se referă la situaţia când un bărbat nu poate avea sau menţine o erecţie
puternică a penisului, adecvată pentru a avea activitate sexuală.

Înainte să utilizaţi Sildenafil comprimate
Nu luaţi Sildenafil comprimate
– dacă luaţi medicamente care conţin nitraţi, deoarece în combinaţie pot cauza scăderea gravă a tensiunii arteriale. Discutaţi cu medicul dacă luaţi medicamente care sunt utilizate pentru a ameliora simptomele anginei pectorale (sau “durerii în piept”). Dacă nu sunteţi sigur, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
– dacă luaţi medicamente cunoscute ca oxid nitric sau donori de oxid cum ar fi nitrit de amil
(„poppers”) deoarece în combinaţie pot cauza, de asemenea, scăderea gravă a tensiunii arteriale.
– dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la sildenafil sau la oricare dintre celelalte componente ale
Sildenafil comprimate (vezi pct. 6).
– dacă aveţi o boală severă a inimii.
– dacă aţi avut un accident vascular cerebral sau un infarct miocardic, sau dacă aveţi tensiune arterială scăzută.
– dacă aveţi o boală severă a ficatulului.
– dacă aveţi din naştere anumite boli rare de ochi (cum este retinitis pigmentosa).
– dacă aţi avut o pierdere a vederii din cauza unei neuropatii optice ischemice anterioare non-arteritică (NAION).
– dacă nu aţi avut disfuncţie erectilă.
– dacă sunteţi femeie
– dacă aveţi vârsta sub 18 ani. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă
– dacă suferiţi de anemie falciformă (o anomalie a celulelor roşii sanguine), leucemie (cancer al sângelui);
– dacă suferiţi de orice boală sau diformitate a penisului sau boală Peyronie’s.
– dacă aveţi probleme cu inima. În acest caz, medicul dumneavoastră trebuie să verifice cu atenţie
dacă inima dumneavoastră poate suporta efortul suplimentar care apare atunci când faceţi sex.
– dacă suferiţi de ulcer gastric, sau probleme de sângerare (cum ar fi hemofilia).
– dacă aţi avut scăderi sau pierderi ale vederii, nu mai luaţi Sildenafil şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.
– dacă aveţi probleme cu rinichii sau ficatul. Medicului dumneavoastră ar putea decide să vă recomande o doză mai mică.
Nu trebuie să luaţi Sildenafil dacă luaţi deja orice alte tratamente orale sau locale pentru disfuncţia erectilă. Utilizarea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte
medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Sildenafil comprimate poate interfera cu unele medicamente, în special cu cele utilizate pentru tratamentul durerilor în piept. În situaţia unei urgenţe medicale, trebuie să spuneţi personalului medical care vă tratează că aţi luat Sildenafil comprimate şi când aţi luat. Nu luaţi Sildenafil comprimate cu alte medicamente numai dacă medicul vă indică acest lucru.
Nu trebuie să luaţi Sildenafil comprimate dacă luaţi şi medicamente care conţin nitraţi deoarece combinarea acestor medicamente poate cauza o scădere gravă a tensiunii arteriale. Spuneţi întotdeauna medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi oricare dintre medicamentele folosite pentru ameliorarea angiei pectorale (sau „durerilor în piept“)
Nu trebuie să luaţi Sildenafil comprimate dacă luaţi medicamente cunoscute ca donori de oxid nitric cum ar fi nitrit de amil deoarece combinarea acestor medicamente poate cauza o scădere gravă a tensiunii arteriale.
Dacă luaţi medicamente cunoscute ca inhibitori de protează, cum ar fi pentru tratamentul infecţiei HIV, medicul dumneavoastră poate să vă înceapă tratamentul cu doza cea mai mică (25 mg) de Sildenafil comprimate.
Unii pacienţi care iau alfa-blocante pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute sau mărirea prostatei pot avea ameţeli sau confuzie, care pot fi cauzate de tensiunea scăzută după ce au stat jos sau atunci când se ridică brusc în picioare. Unii pacienţi pot avea aceste simptome atunci când iau Sildenafil comprimate cu alfa-blocanţi. Aceste simptome apar, de obicei, în primele 4 ore după ce aţi luat Sildenafil comprimate. Pentru a reduce probabilitatea apariţiei acestor simptome, trebuie să începeţi să luaţi Sildenafil comprimate numai dacă boala dumneavoastră este bine controlată printr-o doză zilnică regulată de medicamentul alfa-blocant. Medicul dumneavoastră poate să vă înceapă tratamentul cu doza cea mai mică (25 mg) de Sildenafil comprimate.
Dacă luaţi unul din aceste medicamente, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă recomande,
pentru început, cea mai mică doză (25 mg) de Sildenafil comprimate. Dacă luaţi ritonavir, este posibil
să fie necesar să nu depăşiţi doza maximă de 25 mg sildenafil pe o perioadă de 48 de ore. Utilizarea Sildenafil comprimate cu alimente şi băuturi
Sildenafil comprimate poate fi luat cu sau fără alimente. Oricum, în cazul în care Sildenafil comprimate este luat cu în timpul unei mese bogate este posibil ca intrarea acestuia în acţiune să dureze ceva mai mult.
Băuturile alcoolice pot agrava dificultăţile de erecţie. Pentru a obţine un beneficiu maxim al
medicamentului, se recomandă să evitaţi consumul de alcool etilic înainte de a lua Sildenafil
comprimate.
Sarcina şi alăptarea
Sildenafil comprimate nu este indicat pentru utilizare la femei.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Sildenafil comprimate poate cauza ameţeli şi poate afecta vederea. Trebuie să ştiţi cum reacţionaţi după utilizarea Sildenafil comprimate înainte de a conduce vehicule sau de a manipula utilaje.
Informaţii importante asupra unor componente ale Sildenafil comprimate
Sildenafil comprimate conţine lactoză monohidrat. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, cum este lactoza, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a utiliza Sildenafil comprimate. Cum să utilizaţi Sildenafil comprimate
Luaţi întotdeanu Sildenafil comprimate exact cum v-a indicat medicul. Trebuie să discutaţi cu medicul sau farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Doza uzuală de start este de 50 mg.
Nu trebuie să luaţi Sildenafil comprimate mai mult de o dată pe zi.
Trebuie să luaţi Sildenafil comprimate cu aproximativ o oră înainte de activitatea sexuală. Înghiţiţi comprimatul întreg, cu un pahar de apă.
Dacă aveţi impresia că efectul Sildenafil comprimate este prea slab sau prea puternic discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.
Sildenafil comprimate vă ajută să aveţi erecţie numai dacă sunteţi stimulat din punct de vedere sexual.
Timpul până când Sildenafil comprimate intră în acţiune variază de la o persoană la alta, dar în mod
normal este cuprins între jumătate de oră şi o oră. Este posibil să constataţi că efectul Sildenafil comprimate apare mai târziu dacă îl luaţi în timpul unei mese bogate.
În cazul în care Sildenafil comprimate nu vă ajută să aveţi erecţie sau erecţia dumneavoastră nu durează suficient de mult pentru a încheia actul sexual, trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră.
Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Sildenafil comprimate
Dacă dumneavoastră sau altcineva înghite mai multe comprimate împreună, sau credeţi că un copil a înghiţit din aceste comprimate, contactaţi medicul sau farmacistul sau mergeţi la secţia de urgenţă a celui mai apropiat spital. Luaţi întotdeauna cu dumneavoastră comprimatele rămase, sau cutia de carton şi prospectul deoarece acestea vor uşura identificarea comprimatelor.
Veţi experimenta o creştere a reacţiilor adverse sau a severităţii acestora. Dozele mai mari de 100 mg nu cresc eficienţa medicamentului. Reacţii adverse posibile
Reacţiile adverse raportate în asociere cu utilizarea Sildenafil comprimate sunt de obicei uşoare până la moderate şi de scurtă durată.
Dacă aveţi dureri în piept în cursul activităţii sexuale sau după aceea:
– Aşezaţi-vă într-o poziţie semi-şezând şi încercaţi să vă relaxaţi
– Nu utilizaţi nitraţi pentru a vă trata durerile în piept
– Contactaţi imediat medicul dumneavoastră
Toate medicamentele, inclusiv Sildenafil comprimate poate cauze reacţii alergice. Trebuie să contactaţi imediat medicul dumneavoastră dacă aveţi oricare dintre următoarele simptome după ce aţi luat Sildenafil comprimate:
• pierdere bruscă a vederii,
• dificultate de respiraţie sau ameţeli,
• umflarea pleoapelor, feţei, buzelor sau gâtului.
Au fost raportate erecţii prelungite şi, uneori, dureroase după administrarea de Sildenafil comprimate. Dacă aveţi o asemenea erecţie, care durează de mai mult de 4 ore fără întrerupere, trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră.
Dacă aveţi o pierdere scădere sau o pierdere bruscă a vederii, nu mai luaţi Sildenafil comprimate şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.
Frecvenţa reacţiilor adverse posibile meţionate mai jos este definită folosind următoarea convenţie: foarte frecvente (apar la mai mult de 1 utilizator din 10);
frecvente (apar la 1 până la 10 utilizatori din 100);
mai puţin frecvente (apar la 1 până la 10 utilizatori din 1000);
rare (apar la 1 până la 10 utilizatori din 10000);
foarte rare (apar la mai puţin de 1 utilizator di 10000);
cu frecvenţă necunoscută (a căror frecvenţă nu poate fi estimată din datele disponibile). Foarte frecvente
– dureri de cap
Frecvente
• înroşirea feţei
• indigestie
• tulburări vizuale (inclusiv vedere pe o anumită culoare, sensibilitate la lumină, vedere înceţoşată sau claritatea redusă de vizibilitate)
• nas înfundat şi ameţeli
Mai puţin frecvente:
• vărsături
• erupţie pe piele
• sângerare la partea din spate a ochilor
• iritaţia ochilor
• ochi injectaţi /roşii
• dureri de ochi
• vedere dublă
• senzaţie anormală în ochi
• bătăi rapide sau neregulate ale inimii
• dureri musculare, stare de somnolenţă
• simţ tactil redus
• senzaţie de învârtire
• zgomote în urechi
• greaţă
• gură uscată
• dureri în piept
• senzaţie de oboseală
Rare
• tensiunii arterială mare
• tensiune arterială scăzută
• leşin, accident vascular cerebral
• sângerări nazale
• scăderea bruscă sau pierderea auzului Alte reacţii adverse raportate din experienţa după punerea pe piaţă includ:
• bătăi anormale ale inimii
• dureri în piept
• moarte subită
• atac de cord sau scăderea temporară a fluxului de sânge la părţi ale creierului
Cei mai mulţi dintre bărbaţii care au avut reacţii adverse cardiovasculare, deşi nu toţi, aveau deja
probleme cardiovasculare înainte de a lua acest medicament. Nu este posibil să se stabilească dacă
aceste reacţii adverse au fost direct legate de administrarea Sildenafil comprimate. Cazuri de convulsii sau crize convulsive şi reacţii grave de piele caracterizate prin erupţii cutanate, vezicule, descuamarea pielii şi durere care necesită atenţie medicală imediată au fost, de asemenea, raportate. Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Sildenafil comprimate
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.
Nu utilizaţi Sildenafil comprimate după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului înconjurător.

Informaţii suplimentare
Ce conţine Sildenafil comprimate
Substanţa activă este Sildenafil. Fiecare comprimat conţine 25 mg, 50 mg şi 100 mg de sildenafil sub formă de sildenafil citrat.
Celelalte ingrediente sunt:
– Comprimatul: celuloză microcristalină, hidrogen fosfat de calciu anhidru, croscarmeloză sodică, hipromeloză 5 cp (E464), stearat de magneziu
– Film: hipromeloză 15 cp (E464), dioxid de titan (E171), lactoză monohidrat, triacetin, indigo carmin lac de aluminiu (E132) (vezi pct. 2 Informaţii importante despre unele componente ale Sildenafil comprimate)
Cum arată Sildenafil comprimate şi conţinutul ambalajului
Sildenafil comprimate 25 mg , comprimate filmate de culoare albastră, de forma unei migdale, biconvexe, marcate pe una din feţe cu „25” şi plane pe cealaltă faţă. Sildenafil comprimate 50 mg , comprimate filmate de culoare albastră, de forma unei migdale, biconvexe, marcate pe una din feţe cu „50” şi plane pe cealaltă faţă. Sildenafil comprimate 100 mg , comprimate filmate de culoare albastră, de forma unei migdale, biconvexe, marcate pe una din feţe cu „100” şi plane pe cealaltă faţă.
Sildenafil comprimate sunt ambalate cutii cu blistere a câte 2, 4, 8 şi 12 comprimate.
(Nu toate mărimile de ambalaj pot fi comercializate).

Spre Magazin

Sursa prospect: ANM

Nu luați niciun medicament sau supliment fără a consulta un medic specialist!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *