Simvastatin actavis comprimate filmate test

Simvastatin actavis comprimate filmate test Prospect

Simvastatin Actavis 10 mg / 20 mg / 40 mg comprimate filmate – test
Ce este Simvastatin Actavis şi pentru ce se utilizează
Simvastatina aparţine grupului de medicamente denumite statine. Acestea acţionează prin reducerea nuvelului de colesterol total, a colesterolului „rău” (LDL-colesterol) şi a anumitor substanţe grase, denumite trigliceride, din sângele dumneavoastră. În plus, simvastatina creşte nivelul de colesterol „bun” (HDL-colesterol). În timp ce luaţi acest medicament, trebuie să ţineţi un regim alimentar care să vă scadă nivelul colesterolului.

Simvastatina este utilizată pentru:

Majoritatea oamenilor nu prezintă simptome imediate determinate de nivelul crescut al colesterolului. Medicul dumneavoastră vă poate măsura nivelul colesterolului printr-un simplu test de sânge. Prezentaţi-vă la medicul dumneavoastră în mod regulat, urmăriţi-vă nivelul colesterolului şi discutaţi despre obiectivele tratamentului dumneavoastră cu medicul.

Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Simvastatin Actavis
Nu luaţi Simvastatin Actavis:

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Simvastatin Actavis:

Dacă prezentaţi dureri musculare inexplicabile, hipersensibilitate musculară, slăbiciune musculară sau crampe musculare, contactaţi-vă imediat medicul. Rareori, în timpul utilizării simvastatinei, problemele musculare devin grave, inclusiv distrugeri ale ţesutului muscular ducând la leziuni ale rinichilor; şi foarte rar, au survenit decese.

Puteţi avea un risc mai mare de distrugeri ale ţesutului muscular la doze mai mari de simvastatină, în special la 80 mg. Riscul de distrugeri musculare este mai mare la anumiţi pacienţi.

Discutaţi cu medicul dumneavoastră oricare dintre următoarele sunt valabile în cazul dumneavoastră:

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă oricare dintre cele prezentate mai sus sunt valabile în cazul dumneavoastră sau au fost valabile în trecut.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să luaţi în considerare că următoarele informaţii se pot aplica, de asemenea, medicamentelor pe care le-aţi luat cu ceva timp în urmă sau pe care le puteţi lua la un moment dat, în viitor.

Este deosebit de important să-i spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi vreunul dintre următoarele medicamente.

Riscul de probleme musculare poate fi mai mare dacă simvastatina este administrată cu următoarele medicamente (unele dintre acestea au fost deja enumerate la punctul de mai sus „Nu luaţi Simvastatin Actavis”):

Acid fusidic sub formă de comprimate sau injectabil (medicament utilizat în tratamentul infecţiilor bacteriene) • Colchicină (un medicament pentru tratamentul gutei).

Pe durata tratamentului cu acest medicament, medicul dumneavoastră vă va monitoriza atent dacă aveţi diabet zaharat sau dacă prezentaţi risc de a avea diabet zaharat. Sunteţi la risc de a avea diabet zaharat dacă aveţi niveluri mari de zahăr şi grăsimi în sângele dumneavoastră, sunteţi supraponderal şi aveţi tensiune arterială mare.

Ca şi în cazul medicamentelor enumerate mai sus, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

În special, trebuie să îi spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi şi:

De asemenea, spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi niacină (acid nicotinic) sau medicamente pe bază de niacină şi dacă sunteţi de origine chineză.

Trebuie să spuneţi de asemenea, oricărui medic care vă precrie un nou medicament că luaţi Simvastatină.

Simvastatin Actavis împreună cu alimente şi băuturi

Sucul de grapefruit conţine una sau mai multe componente care pot creşte cantitatea de simvastatină din sânge. In consecinţă, nu trebuie să beţi suc de grapefruit, deoarece poate creşte riscul de afectare musculară.

Sarcina şi alăptarea

Nu luaţi simvastatină dacă sunteţi gravidă, dacă încercaţi să rămâneţigravidă sau dacă credeţi că aţi putea fi gravidă, deoarece siguranţa la gravide nu a fost încă stabilită. Dacă rămâneţi gravidă în timp ce luaţi simvastatină, trebuie să opriţi utilizarea comprimatelor imediat şi să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Nu sunt disponibile date cu privire la excreţia simvastatinei în laptele matern. Deoarece multe medicamente sunt excretate în laptele matern şi din cauza potenţialului de reacţii adverse grave, nu trebuie să alăptaţi dacă luaţi simvastatină.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Copii şi adolescenţi

Siguranţa şi eficacitatea au fost studiate la băieţi cu vârsta cuprinsă între 10 şi 17 ani şi la fete care au avut prima menstruaţie cu cel puţin un an înainte (vezi pct. CUM SĂ LUAŢI SIMVASTATIN ACTAVIS).

Simvastatina nu a fost studiată la copii cu vârsta sub 10 ani. Pentru mai multe informaţii adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu este de aşteptat ca Simvastatin Actavis să vă influenţeze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cu toate acestea, rar, au fost raportate cazuri de ameţeală la pacienţii care iau simvastatină comprimate (vezi pct. 4). Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje care necesită atenţie, dacă simţiţi această reacţie adversă.

Informaţii importante privind unele componente ale Simvastatin Actavis

Printre alte componente, Simvastatin Actavis comprimate conţine lactoză monohidrat. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Cum să luaţi Simvastatin Actavis
Cum arată Simvastatin Bluefish comprimate şi conţinutul ambalajului

Comprimate filmate

Simvastatin Bluefish 10 mg, comprimate

Comprimate filmate rotunde şi biconvexe, de culoare roz deschis, marcate cu „A” pe o faţă şi cu „01” pe cealaltă faţă.

Simvastatin Bluefish 20 mg, comprimate

Comprimate filmate rotunde şi biconvexe, de culoare roz deschis, marcate cu „A” pe o faţă şi cu „02”

Simvastatin Bluefish 40 mg, comprimate

Comprimate filmate rotunde şi biconvexe, de culoare roz, marcate cu „A” pe o faţă şi cu „03” pe cealalta fata.

Comprimatele filmate Simvastatin Bluefish de Cum arată Simvastatină Teva şi conţinutul ambalajului

Comprimate filmate.

– Simvastatină Teva 5 mg: comprimatele filmate sunt convexe, de culoare galben-brun, marcate cu „7152” pe una dintre feţe şi cu „93” pe cealaltă faţă.

– Simvastatină Teva 10 mg: comprimatele filmate sunt convexe, de culoare roz deschis, marcate

cu „7153” pe una dintre feţe şi cu „93” pe cealaltă faţă.

– Simvastatină Teva 20 mg: comprimatele filmate sunt convexe, de culoare ocru, marcate cu

„7154” pe una dintre feţe şi cu „93” pe cealaltă faţă.

Simvastatină Teva 40 mg: comprimatele filmate sunt convexe, de culoare roz, marcate cu

„7155” pe una dintre feţe şi cu „93” pe cealaltă faţă.

– Simvastatină Teva 80 mg: comprimatele filmate sunt în formă de capsulă, de culoare roşu cărămiziu, marcate cu „7156” pe una dintre feţe şi cu „93” pe cealaltă faţă.

Simvastatină Teva este disponibil în ambalaje conţinând 10, 20, 28, 30, 50, 60, 90, 98 sau 100 comprimate filmate şi ambalaj pentru uz spitalicesc a 50×1 comprimate. Simvastatină Teva 10 mg, 20 mg şi 40 mg sunt disponibile şi în ambalaje conţinând 84 comprimate filmate. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate. Reacţii adverse posibile

Spre Magazin

Sursa prospect: ANM

Nu luați niciun medicament sau supliment fără a consulta un medic specialist!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *