Vaccin antigripal vaxigrip suspensie injectabilă

Vaccin antigripal vaxigrip suspensie injectabilă Prospect

Vaccin antigripal Vaxigrip, suspensie injectabilă
Ce este Vaxigrip şi pentru ce se utilizează
Când vi se administrează Vaxigrip, sistemul dumneavoastră imunitar (sistemul natural de apărare a organismului) produce propria protecţie (anticorpi) împotriva bolii. Niciuna dintre componentele vaccinului nu poate cauza gripa.

Gripa este o boală care se poate răspândi rapid şi este determinată de tipuri diferite de tulpini virale care se pot schimba în fiecare an. Prin urmare, acesta este motivul pentru care dumneavoastră sau copilul dumneavoastră este posibil să fie necesar să vă vaccinaţi în fiecare an. Cel mai mare risc de a te îmbolnăvi de gripă este în timpul lunilor reci, perioada cuprinsă între lunile octombrie şi martie. Dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră nu aţi fost vaccinaţi toamna, este încă recomandat să vă vaccinaţi în perioada următoare până spre primăvară, deoarece dumneavoastră sau copilul dumneavoastră prezentaţi riscul de a vă îmbolnăvi de gripă până atunci. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda perioada optimă pentru a fi vaccinat.

Vaxigrip va începe să vă protejeze pe dumneavoastră sau pe copilul dumneavoastră împotriva celor trei tulpini virale conţinute de vaccin după 2-3 săptămâni de la vaccinare.

Perioada de incubaţie a gripei este de câteva zile, deci dacă aţi fost expus gripei dumneavoastră sau copilul dumneavoastră imediat înainte sau după vaccinare, puteţi încă să vă îmbolnăviţi.

Vaccinul nu vă va proteja pe dumneavoastră sau copilul dumneavoastră împotriva răcelilor comune, chiar dacă unele simptome sunt asemănătoare cu cele ale gripei.

Înainte să vi se administreze dumneavoastră sau copilului dumneavoastră Vaxigrip
Pentru a fi sigur că administrarea de vaccin antigripal Vaxigrip este adecvată dumneavoastră sau copilului dumneavoastră, este important să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă vreuna din situaţiile de mai jos este valabilă în cazul dumneavoastră sau copilului dumneavoastră. Dacă aveţi nelămuriri, cereţi medicului dumneavoastră sau farmacistului să vi le explice.

Nu utilizaţi Vaxigrip

Trebuie să-i spuneţi medicului dumneavoastră înainte de vaccinare cu un vaccin antigripal Vaxigrip dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aveţi un răspuns imunitar deficitar (imunodeficienţă sau utilizaţi un tratament cu medicamente care pot afecta sistemul imunitar).

Medicul dumneavoastră va decide dacă dumneavoastră sau copilului dumneavoastră trebuie să vi/i se administreze vaccinul gripal.

Dacă, indiferent de cauză, dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aţi/a efectuat o analiză de sânge la câteva zile după vaccinarea antigripală, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră acest lucru, deoarece au fost observate rezultate fals pozitive ale analizelor de sânge la câţiva pacienţi care au fost vaccinaţi recent.

Similar tuturor vaccinurilor este posibil ca Vaxigrip să nu asigure o protecţie totală împotriva gripei tuturor persoanelor vaccinate.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră luaţi/ia sau aţi/a luat recent orice alte vaccinuri sau medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Vaxigrip poate fi administrat în acelaşi timp cu alte vaccinuri, dar trebuie administrat în membre diferite. De menţionat că în aceste cazuri reacţiile adverse pot fi mai intense.

Răspunsul imunitar poate fi diminuat în cazul pacienţilor care urmează un tratament imunosupresor, cum sunt corticosteroizii, medicamentele citotoxice sau radioterapia.

Sarcina şi alăptarea

Medicul dumneavoastră va decide dacă trebuie să vi se administreze un vaccin antigripal Vaxigrip.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

VAXIGRIP nu are sau are o influenţă neglijabilă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Cum vi se va administra un vaccin antigripal Vaxigrip
Doze

Adulţi: li se va administra o doză de 0,5 ml de vaccin.

Administrarea la copii

Copiilor cu vârsta de 36 de luni şi peste li se va administra o doză de 0,5 ml de vaccin.

Copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 35 luni li se va administra o doză de 0,25 ml vaccin sau o doză de 0,50 ml vaccin în conformitate cu recomandările naţionale existente.

În cazul în care copilul dumneavoastră nu a mai fost vaccinat anterior împotriva gripei, trebuie să se administreze o a doua doză la un interval de timp de cel puţin 4 săptămâni.

Mod şi căi de administrare

Medicul dumneavoastră vă va administra doza de vaccin antigripal Vaxigrip recomandată sub forma unei injecţii în muşchi sau profund, sub piele.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile – vaccin antigripal Vaxigrip
Ca toate medicamentele, Vaxigrip poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

In timpul studiilor clinice au fost observate următoarele reacţii adverse. Acestea au fost estimate ca fiind:

Frecvente: afectează între 1 şi 10 pacienţi din 100 pacienţi vaccinaţi

De obicei, aceste reacţii dispar în 1 -2 zile, fără tratament.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează un vaccin antigripal Vaxigrip
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Vaxigrip după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la frigider (2°C-8°C). A nu se congela.

A se păstra seringa preumplută în ambalajul original, pentru a fi protejată de lumină. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare
Substanţele active sunt: Virus gripal (inactivat, fragmentat) din următoarele tulpini*:

A/California/7/2009 (H1N1) pdm09 15 micrograme HA**

A/Victoria/361/2011 (H3N2) 15 micrograme HA**

B/ Wisconsin/1/ micrograme HA**

* cultivat pe ouă de găină, provenite din colectivităţi de găini sănătoase **hemaglutinină

Acest vaccin corespunde recomandărilor OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) (pentru emisfera nordică) şi deciziei Uniunii Europene pentru sezonul 2012/2013.

– Celelalte componente sunt: soluţie tampon salină, care conţine-clorură de sodiu , fosfat disodic dihidrat , dihidrogenofosfat de potasiu, clorură de potasiu şi apă pentru preparate injectabile.

Cum arată Vaxigrip şi conţinutul ambalajului

Vaxigrip se prezintă sub formă de suspensie injectabilă în seringă preumplută de 0,5 ml şi este ambalat în cutii conţinând 1, 10, 20 sau 50 seringi cu sau fără ac ataşat.

De asemenea, Vaxigrip se prezintă şi sub formă de suspensie injectabilă în fiolă a 0,5 ml şi este ambalat în cutii conţinând 1 sau 20 fiole.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate

După agitare uşoară, vaccinul se prezintă ca un lichid slab alburiu şi opalescent.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă:

Sanofi Pasteur S.A.

2 Avenue Pont Pasteur, Lyon

Franţa

Producători

SANOFI PASTEUR S.A. 2 Avenue Pont Pasteur, Lyon Franţa

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţii locali ai deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă.

Acest prospect a fost aprobat în August 2012.

Vezi, de asemenea, pct. 3 CUM VI SE VA ADMINISTRA VAXIGRIP

Spre Magazin

Sursa prospect: ANM

Nu luați niciun medicament sau supliment fără a consulta un medic specialist!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *