Vitamina d biofarm u i picături orale soluţie

Vitamina d biofarm u i picături orale soluţie Prospect

Vitamina D3 Biofarm, U.I./ml, picături orale soluţie
Ce este Vitamina D3 Biofarm şi pentru ce se utilizează
Vitamina D intervine în metabolismul calciului şi fosforului, creşte calcemia şi diminuă excreţia celor două substanţe în materiile fecale. Stimulează depunerea sărurilor minerale în oase. Acest medicament este indicat pentru:

Înainte să utilizaţi Vitamina D3 Biofarm
Nu utilizaţi Vitamina D3 Biofarm

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Vitamina D3 Biofarm

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

In special, spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi:

Alte interacţiuni medicamentoase pot apare în cazul utilizării concomitente cu: antiacide continând aluminiu sau magneziu, anticonvulsivante, hidantoină, primidonă, calcitonină, etidronat, nitrat de Galiu, pamidronat, plicamicină, colestiramină, colestipol, uleiuri minerale, inhibitori ai enzimelor hepatice, preparate conţinând fosfor.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Vitamina D3 Biofarm este contraindicată în primele 3 luni de sarcină. In următoarele luni de sarcină luaţi Vitamina D3 Biofarm numai la recomandarea medicului.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Vitamina D3 Biofarm nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Cum să utilizaţi Vitamina D3 Biofarm
Utilizaţi întotdeauna Vitamina D3 Biofarm exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Prevenirea rahitismului

Copii în primul an de viaţă: 1-2 picături Vitamina D3 Biofarm pe zi ( UI) începând cu vârsta de 1 săptămână până vârsta de 18 luni (nou-născuţi la termen, aproximativ 500 UI pe zi; pentru prematuri, se recomandă 1000 UI pe zi). In al doilea an, se recomandă administrarea în continuare de Vitamina D3 Biofarm, în special în lunile de iarnă.

Prevenirea osteomalaciei

Adulţi: doza recomandată pentru tratamentul preventiv este de 1-2 picături pe zi ( UI).

Tratamentul rahitismului şi osteomalaciei: doza recomandată pentru tratamentul curativ este de 5 picături Vitamina D3 Biofarm pe zi (2500 UI) de 3 ori pe zi.

Tratamentul de întreţinere în osteoporoză: 2-6 picături pe zi ( UI).

Tratamentul hipoparatiroidismului şi al pseudohipoparatiroidismului: doza recomandată variază între şi U.I. vitamină D3 pe zi. In funcţie de valorile calcemiei, se recomandă o doză zilnică echivalentă cu U.I. vitamină D3. Dacă sunt necesare doze mai mari, se recomandă utilizarea altor preparate cu concentraţii mai mari. Valoarea calciului seric şi urinar trebuie măsurată iniţial la fiecare 4-6 săptămâni, apoi la fiecare 3-6 luni, doza de medicament fiind ajustată în funcţie de aceste valori.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Vitamina D3 Biofarm

Dacă aţi luat prea mult din Vitamina D3 Biofarm puteţi avea următoarele manifestări: scăderea poftei de mâncare, durere de cap, vărsături, greaţă, constipaţie, pierdere în greutate, stagnarea creşterii, sete intensă, producţie de urină crescută, astenie, adinamie, deshidratare. Poate apărea tensiune arterială mare, pietre la rinichi, calcificări în ţesuturi, în special la nivelul rinichilor şi în vasele de sânge, insuficienţă renală.

Dacă observaţi aceste manifestări după tratamentul cu Vitamina D3 Biofarm adresaţi-vă de urgenţă medicului dumneavoatră sau mergeţi la cel mai apropiat spital.

Dacă uitaţi să utilizaţi Vitamina D3 Biofarm

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile
Ca toate medicamentele, Vitamina D3 Biofarm poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse sunt clasificate după următoarele frecvenţe: foarte frecvente (care afectează mai mult de 1 pacient din 10), frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi), mai puţin frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi), rare (care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi), foarte rare (afectează mai puţin de 1 din pacienţi), cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile).

Reacţiile adverse pot să apară rar în special în condiţiile supradozajului manifestat prin creşterea valorii calciului din sânge. În funcţie de doza şi de durata tratamentului, pot să apară manifestări acute (aritmii cardiace, greaţă, vărsături, simptome psihice, tulburări ale conştienţei) sau cronice (producţie de urină crescută, sete intensă, inapetenţă, pierdere în greutate, pietre la rinichi, calcificare extraosoasă). În cazuri izolate, foarte rar, evoluţia acestor fenomene a fost letală.

Valori mari şi prelungite ale calciului din sânge pot determina calcificări la nivelul vaselor de sânge, în special în artere, şi în alte ţesuturi moi (inimă, creier, pancreas, piele, periarticular).

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Vitamina D3 Biofarm
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalaj original.

A se utiliza maxim 180 zile de la prima deschidere a flaconului.

Nu utilizaţi Vitamina D3 Biofarm după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare
Ce conţine Vitamina D3 Biofarm

Cum arată Vitamina D3 Biofarm şi conţinutul ambalajului

Vitamina D3 Biofarm se prezintă sub formă de soluţie limpede, uleioasă, slab gălbuie. Medicamentul este ambalat în cutie cu un flacon din sticlă brună a 10 ml picături orale, soluţie, închis cu aplicator pentru picurare.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

S.C. Biofarm S.A.

Str. Logofătul Tăutu nr. 99, sector 3

Bucureşti, România

Acest prospect a fost aprobat în August 2011

Spre Magazin

Sursa prospect: ANM

Nu luați niciun medicament sau supliment fără a consulta un medic specialist!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *