Zeldox capsule

Zeldox capsule Prospect

Zeldox, 20 mg / 40 mg / 60 mg / 80 mg, capsule
Ce este Zeldox şi pentru ce se utilizează
Zeldox aparţine unui grup de medicamente denumite antipsihotice. Acest medicament este utilizat pentru tratamentul schizofreniei şi ţinerea sub control a simptomelor determinate de această afecţiune.

De asemenea, Zeldox capsule poate fi utilizat pentru tratamentul simptomelor maniacale la pacienţi cu tulburare bipolară.

Dacă organismul dumneavoastră va reacţiona la Zeldox capsule, starea dumneavoastră se va ameliora. Dacă luaţi în continuare Zeldox capsule, şansa ca simptomele bolii să reapară este mai mică. Chiar dacă vă simţiţi bine, continuaţi să luaţi tratamentul cu Zeldox capsule atât timp cât vă recomandă medicul dumneavoastră.

Înainte să luaţi Zeldox
Nu utilizaţi Zeldox

Nu utilizaţi Zeldox capsule fără să-l întrebaţi pe medicul dumneavoastră.

Aveţi grijă deosebită când luaţi Zeldox

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi tratat cu medicamente care pot influenţa ritmul bătăilor inimii sau medicamente prescrise de medic pentru tratamentul stării de nelinişte (anxietate), depresiei, epilepsiei sau bolii Parkinson.

Utilizarea Zeldox cu alimente şi băuturi

Pentru ca efectul să fie maxim, Zeldox capsule trebuie administrat în timpul mesei. Se recomandă să nu consumaţi băuturi alcoolice în timpul tratamentului cu Zeldox capsule.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Zeldox capsule nu trebuie utilizat în timpul sarcinii decât la indicaţia medicului. Femeile care pot rămâne gravide trebuie să folosească metode eficace de contracepţie. Spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă sunteţi gravidă, credeţi că sunteţi gravidă sau vreţi să rămâneţi gravidă. Nu se cunoaşte dacă Zeldox se elimină în lapte. Ca urmare, nu utilizaţi acest medicament dacă alăptaţi sau întrerupeţi alăptarea pe durata tratamentului.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Zeldox capsule poate determina somnolenţă. Ca urmare, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje dacă prezentaţi astfel de manifestări.

Informaţii importante privind unele componente ale Zeldox

Zeldox capsule conţine lactoză. Ca urmare, dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Cum să luaţi Zeldox
Luaţi întotdeauna Zeldox exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Medicul vă va spune câte capsule de Zeldox să luaţi şi pentru cât timp. Doza uzuală zilnică este cuprinsă între 40 mg şi 80 mg ziprasidonă, administrată de două ori pe zi, în timpul meselor (o capsulă în timpul micului dejun şi o capsulă în timpul cinei). Medicul poate să recomande micşorarea dozei dacă urmaţi tratamentul pentru un timp îndelungat. Citiţi întotdeauna prospectul înainte de utilizare.

Inghiţiţi capsulele întregi.

Este cel mai indicat să luaţi capsulele la aceleaşi oră din zi.

Nu întrerupeţi tratamentul, chiar dacă vă simţiţi mai bine, deoarece simptomele bolii pot să reapară.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Zeldox

Nu luaţi mai multe capsule decât v-au fost prescrise de către medic. Dacă utilizaţi mai multe capsule decât v-a fost recomandat (sau dacă altcineva utilizează capsulele dumneavoastră), solicitaţi imediat consult medical sau adresaţi-vă imediat celei mai apropiate unităţi medicale.

Dacă uitaţi să utilizaţi Zeldox

Dacă aţi uitat să luaţi o capsulă, luaţi-o imediat ce vă amintiţi. Totuşi, dacă sunteţi aproape de ora obişnuită pentru următoarea doză, luaţi-o pe aceasta din urmă şi săriţi peste doza uitată. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa capsula uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului

Reacţii adverse posibile
Ca toate medicamentele, Zeldox poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 10, dar la mai mult de 1 din 100 de pacienţi):

Reacţii adverse mai puţin frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 100, dar la mai mult de 1 din 1000 de pacienţi):

Reacţii adverse rare (care afectează mai puţin de 1 din 1000, dar la mai mult de 1 din de pacienţi):

Uneori, medicamentele de acest tip pot determina mişcări neobişnuite, mai ales ale feţei sau limbii. Dacă acestea apar în timpul tratamentului cu Zeldox capsule, informaţi-l imediat pe medicul dumneavoastră.

Au fost observate, rar, cazuri de bătăi neregulate grave ale inimii (numite torsada vârfurilor). Dacă apar simptome cum sunt bătăi de inimă rapide sau neregulate, senzaţie de leşin/colaps sau ameţeală în timp ce vă ridicaţi în picioare, informaţi-l imediat pe medicul dumneavoastră.

Rar a fost raportată creşterea sânilor la bărbaţi sau la femei.

Dacă apar febră, accelerarea respiraţiei, transpiraţii, rigiditate şi diminuarea conştienţei în timpul tratamentului cu Zeldox capsule, informaţi-l imediat pe medicul dumneavoastră.

Adăugate la reacţiile adverse prezentate mai sus, au mai fost raportate:

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Zeldox
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Zeldox după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după „EXP:”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare
Ce conţine Zeldox

Zeldox 20 mg

-Substanţa activă este ziprasidona. Fiecare capsulă conţine ziprasidonă 20 mg sub formă de clorhidrat de ziprasidonă monohidrat 22,65 mg.

-Celelalte componente sunt: conţinutul capsulei-lactoză monohidrat, amidon de porumb pregelanitizat, stearat de magneziu; capsula-gelatină, dioxid de titan (E 171), laurilsulfat de sodiu, indigotină (E 132); cerneala de inscripţionare-shellac, propilenglicol, hidroxid de potasiu, oxid de fer (E 172).

Zeldox 40 mg

– Substanţa activă este ziprasidona. Fiecare capsulă conţine ziprasidonă 40 mg sub formă de clorhidrat de ziprasidonă monohidrat 45,30 mg.
– Celelalte componente sunt: conţinutul capsulei-lactoză monohidrat, amidon de porumb pregelanitizat, stearat de magneziu; capsula-gelatină, dioxid de titan (E 171), laurilsulfat de sodiu, indigotină (E 132); cerneala de inscripţionare-shellac, propilenglicol, hidroxid de potasiu, oxid de fer (E 172).

Zeldox 60 mg

– Substanţa activă este ziprasidona. Fiecare capsulă conţine ziprasidonă 60 mg sub formă de clorhidrat de ziprasidonă monohidrat 67,95 mg.
– Celelalte componente sunt: conţinutul capsulei-lactoză monohidrat, amidon de porumb pregelanitizat, stearat de magneziu; capsula-gelatină, dioxid de titan (E 171), laurilsulfat de sodiu; cerneala de inscripţionare-shellac, propilenglicol, hidroxid de potasiu, oxid de fer (E 172).

Zeldox 80 mg

– Substanţa activă este ziprasidona. Fiecare capsulă conţine ziprasidonă 80 mg sub formă de clorhidrat de ziprasidonă monohidrat 90,60 mg.
– Celelalte componente sunt: conţinutul capsulei-lactoză monohidrat, amidon de porumb pregelanitizat, stearat de magneziu; capsula-gelatină, dioxid de titan (E 171), laurilsulfat de sodiu, indigotină (E 132); cerneala de inscripţionare-shellac, propilenglicol, hidroxid de potasiu, oxid de fer (E 172).

Cum arată Zeldox şi conţinutul ambalajului

Zeldox 20 mg se prezintă sub formă de capsule albastre/albe, inscripţionate cu cerneală neagră pe cap „Pfizer” şi pe corp ‘ ZDX 20″.

Zeldox 20 mg este disponibil în cutii cu 2, 3, 5, 6 sau 10 blistere din PA-Al-PVC/Al a câte 10 capsule. Zeldox 20 mg este disponibil în cutii cu 1 sau 4 blistere din PA-Al-PVC/Al a câte 14 capsule. Zeldox 20 mg este disponibil în cutie cu un flacon din polietilenă de înaltă densitate închis cu capac din polipropilenă, prevăzut cu sistem de închidere securizat pentru copii fără desicant, a 100 de capsule. Zeldox 20 mg este disponibil în cutie cu un flacon din polietilenă de înaltă densitate închis cu capac din polipropilenă, prevăzut cu sistem de închidere securizat pentru copii cu desicant, a 100 de capsule.

Zeldox 40 mg se prezintă sub formă de capsule albastre, inscripţionate cu cerneală neagră pe cap „Pfizer” şi pe corp „ZDX 40”.

Zeldox 40 mg este disponibil în cutii cu 2, 3, 5, 6 sau 10 blistere din PA-Al-PVC/Al a câte 10 capsule. Zeldox 40 mg este disponibil în cutii cu 1 sau 4 blistere din PA-Al-PVC/Al a câte 14 capsule. Zeldox 40 mg este disponibil în cutie cu un flacon din polietilenă de înaltă densitate închis cu capac din polipropilenă, prevăzut cu sistem de închidere securizat pentru copii cu desicant, a 100 de capsule. Zeldox 40 mg este disponibil în cutie cu un flacon din polietilenă de înaltă densitate închis cu capac din polipropilenă, prevăzut cu sistem de închidere securizat pentru copii fără desicant, a 100 de capsule.

Zeldox 60 mg se prezintă sub formă de capsule albe, inscripţionate cu cerneală neagră pe cap „Pfizer” şi pe corp „ZDX 60”.

Zeldox 60 mg este disponibil în cutii cu 2, 3, 5, 6 sau 10 blistere din PA-Al-PVC/Al a câte 10 capsule. Zeldox 60 mg este disponibil în cutii cu 1 sau 4 blistere din PA-Al-PVC/Al a câte 14 capsule. Zeldox 60 mg este disponibil în cutie cu un flacon din polietilenă de înaltă densitate închis cu capac din polipropilenă, prevăzut cu sistem de închidere securizat pentru copii cu desicant, a 100 de capsule. Zeldox 60 mg este disponibil în cutie cu un flacon din polietilenă de înaltă densitate închis cu capac din polipropilenă, prevăzut cu sistem de închidere securizat pentru copii fără desicant, a 100 de capsule.

Zeldox 80 mg se prezintă sub formă de capsule albastre/albe, inscripţionate cu cerneală neagră pe cap “Pfizer” şi pe corp “ZDX 80”.

Zeldox 80 mg este disponibil în cutii cu 2, 3, 5, 6 sau 10 blistere din PA-Al-PVC/Al a câte 10 capsule. Zeldox 80 mg este disponibil în cutii cu 1 sau 4 blistere din PA-Al-PVC/Al a câte 14 capsule. Zeldox 80 mg este disponibil în cutie cu un flacon din polietilenă de înaltă densitate închis cu capac din polipropilenă, prevăzut cu sistem de închidere securizat pentru copii cu desicant, a 100 de capsule. Zeldox 80 mg este disponibil în cutie cu un flacon din polietilenă de înaltă densitate închis cu capac din polipropilenă, prevăzut cu sistem de închidere securizat pentru copii fără desicant, a 100 de capsule.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Pfizer Europe MA EEIG Ramsgate Road Sandwich, Kent CT13 9NJ Marea Britanie

Producători

PFIZER MANUFACTURING DEUTSCHLAND GmbH Heinrich-Mack-Strasse. 35 D Illertissen, Germania

PFIZER LIMITED

Ramsgate Road, Sandwich, Kent CT 13 9 NJ, Marea Britanie

Acest prospect a fost aprobat în Mai, 2012.

Spre Magazin

Sursa prospect: ANM

Nu luați niciun medicament sau supliment fără a consulta un medic specialist!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *